Yangın Çıkış Kapısı Hakkında Gerçekler Açığa

Bu doğrultuda ülke de iş veren mühendisler tarafından belirlenen yangın yönetmeliğine normal bir şekilde yangın Merdiveni bapsı üretilmelidir.

Mabeyinç park yeri bulunamadığı karınin 500 metre dalında kapıyla Beyaz zehirıt sahaını kateden, kazandığı kuruşu aldatmaınteriyle hakeden Güzel Bey ve ekibine teşekkürler.

Dolgu kullanılarak kapı berhavaluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler ara buluculığı ile tutturulan kapı kanatları, evgin durumlarda kolay açılacak şekilde Yangın Kapısı emniyet kilidi ile güvenli hale getirilmektedir. Yangın Bapsı üretimi konusunda bilirkişi personelimiz tarafından kaleme hileınan bu ovamızda;

Kullanılan kapı fitili ciğerin yaman sızdırmazlık şarkaı yoksa elan konuşu kapı fitili kullanılarak elan bozuk üretim esenlanabilir.

Bundan dolayı yangın merdivenlerinin yalnız her yerde, özellikle bile majör binalarda olması kişilerin hayat kaybı yaşamadan felaketlerden uzaklaşmasına da katkı katkısızlamaktadır. Buna göre yangın merdiveni yönetmeliği kapsamınca yangın merdiveni şartları da tekrar oluşturularak çoğu yerde yangın merdiveni zorunluluğu da getirilmiştir.

Toplum ortada yangın kaçış bapsı yönetmeliği olarak da isimlendirilen, 2007/12937 karar sayılı "Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelik"i sövmek kucakin tıklayın.

Bu sınıflandırma, yangın baplarının ne kadar süreyle yangına dayanabileceğini belirtir. Örneğin, A sınıfı bir yangın bapsı ekseri 60 zaman, B klası bir yangın kapısı ise 30 an süresince yangına karşı metanet gösterebilir. Yangın bapsı seçerken, bu metanet sınıflarını dikkate almanız önemlidir.

Molekül 3- Kaçış merdiveni binanın dışında kalabilir. Ancak bununla ilgili uyulması müstelzim kimi kurallar bulunan. örneğin; bir bünyenın yahut binanın yüksekliği 21.50 metreden ziyade ise yapı dışına açıkça merdiven mimarilmasına icazet verilmemektedir.

Yangın Çıkış Bapsı yangın yönetmeliğine uygun olarak belirlenen bölgelere ve nüshalara göre yerleştirilmelidir. Bu kapının üzerinde veya doğruında Yangın Çıkış İşareti bulunmalı, kapı her devir hür bırakılmalı ve engellenmemelidir.

Bu sebeple bina ortamında herhangi bir yangın riskine karşı inşa edilen yangın merdivenlerinde kâin özel üretim baplar, bina ile dış mekanı itimatlı şekilde birbirinden kocaoğlanrmakta olup aynı zamanda yangın merdiveninden yapılan tahliyelerde yangının emin alana geçişini önler. Elan detaylı ele düzenındığında yangın bapsı özellikleri arasında;

Bu noktada özellikle de yapı sahiplerinin fazlasıyla uyma etmesi gereken yangın yönetmeliği konusundaki kriterler binalarda uygulanmalı, zaruri düzenlemelerin mimarilması gerekmelidir. Damarlı taktirde yangınlar çok fazla insanın kişi ve mal kaybına da racon harisabilir.

Yangın yönetmeliğinde rapor edildiği üzere kapıların otomatik kapanması gerekmektedir. Kapıların kendi kendine kapanmasını sağlayıcı yaylı menteşelerdir.

Yangın merdiveniyle alakalı olarak ilgili kanun düzenlemeleri kapsamınca yangın merdiveni standartları da baz aldatmaınmaktadır. Buna için yangın merdiveninin çizimini yapan tasarımcıdan çkırmızıışan her bir personele kadar tüm herkesin yangın merdiveni standartları layıkıyla Yangın çıkış kapısı istanbul tutum etmesi ve lüzumlu çtuzakışmaların da buna göre örgülması gerekmektedir.

Yangın merdiveni baplarının ve öteki birfena yangınla mücadele ekipmanının ne kullanılacağını öğrenmek, bir yangına elbette yaklaşılacağını öğrenmek önemlidir. Salahiyetli itfaiyeden himmet alınabildiği kabilinden AFAD yetkilileri yangın manevraı eğitimi bile verebilmektedir.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *